Logo and Banner
Home  Categories  Featured Products  Contact Us
Search   

Scandinavian Products

Books in Swedish - Samhälle & Politik

Saabaffären inifrån (av Jöran Hägglund) - Book/Bok

Svenska. 191 sidor

Inbunden. Utgiven 2010-09-06

Description:

Det här är berättelsen om Saabaffären från en av de personer som var mest involverad och som hade stor insyn under hela förhandlingsspelet.

Näringsminister Maud Olofssons närmaste man, statssekreteraren Jöran Hägglund, ger en initierad skildring byggd på fakta, kryddad med egna upplevelser från den dramatiska resan. Förhandlingarna med General Motors, Koenigsegg Group, Spyker Cars och andra intressenter beskrivs ingående.

Framtiden för Saab utvecklades till en affär med såväl industriella, ekonomiska som politiska förtecken. Amerikanska General Motors som ägde företaget under tjugo år hamnade i en ekonomisk situation som till slut drev GM i konkurs. Frågan kom att bli om svenska Saab skulle säljas eller läggas ned.

Inrikespolitiskt kom frågan att tidvis dominera den svenska debatten. Regeringen jagades av den politiska oppositionen med återkommande krav på att staten skulle gå in och äga företaget och stötta det med skattepengar. Krav som konsekvent avvisades.

Till slut kunde Saab Automobil som varumärke och oberoende biltillverkare räddas i början av 2010 efter det att alla deadlines egentligen hade passerats. Saabaffären inifrån är en thriller hämtad från verkligheten.

Price:

US $49

Shipping:

US $11

Imported from Sweden. May take 10 to 20 days to arrive.

Back to Home Page Select a New Category

Seller charges sales tax for products shipped to Minnesota and Wisconsin.

imported books Visa Card Payments Accepted swedish books MasterCard Payments Accepted top 10 swedish paperbacks American Express Card Accepted Discover Card Accepted norwegian books Electronic Checks Accepted danish books PayPal Payments Accepted
books, movies, DVDs

PayPal Verified

Hudson, Wisconsin, USA
Texas, California
Minnesota, Michigan, Illinois

Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!

North Dakota, South Dakota, Iowa
Texas, California

SKANDIMPORT.com is a wholly-owned subsidiary of Tech Tailor, Inc.