Logo and Banner
Home  Categories  Featured Products  Contact Us
Search   

Scandinavian Products

Books in Swedish - Samhälle & Politik

Kampen om Saab (av Jonas Fröberg) - Book/Bok

Svenska. 303 sidor

Inbunden. Utgiven 2010-09-13

Description:

Initierat om Saabs dramatiska ödesår

Det var omöjligt. Dödsdömt. Men det gick. Det här är hela historien om Saabs årslånga kamp för överlevnad, en tempofylld reportagebok som bjuder på unika inblickar bakom kulisserna.

I februari 2009 stod det klart att lilla Saab med ett snabbt snitt skulle skäras loss från det akut krisande General Motors. En överlevnadskamp började. I fören stod vd Jan-Åke Jonsson, som en kapten på ett kapsejsande skepp, och vägrade ge upp. Oavsett vad som hände. Och det hände osannolikt mycket. Nästan varje dag under ett helt år kastades Trollhätteborna mellan hopp och förtvivlan.

Det här är hela den nervdallrande och osannolika historien om Saabs ödesår, en berättelse som tar oss från Ovala rummet i Washington via Rosenbad till GM:s huvudkontor i Detroit. Och naturligtvis till de anställda på den nedläggningshotade Stallbackafabriken i Trollhättan.

Jonas Fröberg har följt turerna på nära håll och skriver initierat om med stor nerv om alla inblandade: Victor Muller, Christian von Koenigsegg, Maud Olofsson, Bob Lutz och Vladimir Antonov.

Men den här historien handlar också om starka känslor. Många älskar sina Saabar och den eviga underdogen Saab, som nästan aldrig gått med vinst, är en del av den svenska folksjälen - en nationalsymbol som hjälpt oss att definiera oss som svenskar, på samma sätt som till exempel Abba och Ingemar Johansson. Men hur ser framtiden för Saab ut?

Price:

US $47

Shipping:

US $27

Imported from Sweden. May take 10 to 20 days to arrive.

Back to Home Page Select a New Category

Seller charges sales tax for products shipped to Minnesota and Wisconsin.

imported books Visa Card Payments Accepted swedish books MasterCard Payments Accepted top 10 swedish paperbacks American Express Card Accepted Discover Card Accepted norwegian books Electronic Checks Accepted danish books PayPal Payments Accepted
books, movies, DVDs

PayPal Verified

Hudson, Wisconsin, USA
Texas, California
Minnesota, Michigan, Illinois

Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!

North Dakota, South Dakota, Iowa
Texas, California

SKANDIMPORT.com is a wholly-owned subsidiary of Tech Tailor, Inc.